Kaj je GDPR in kakšne spremembe prinaša za posameznika?

V sodobni družbi je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic. Skladno z navedenim sta Evropski parlament in Svet leta 2016 sprejela novo splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov, ki začne veljati s 25. 5. 2018. Nova splošna uredba velja za vsa podjetja, ki uporabljajo ali kakorkoli obdelujejo osebne podatke državljanov EU. Splošna uredba postavlja enotna pravila za varstvo osebnih podatkov v EU, nekatera vsebinska in postopkovna vprašanja pa bodo v Sloveniji urejena tudi v novem Zakonu o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2).

Po novi uredbi bo posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, moral podati izrecno privolitev v obdelavo osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj, prav tako pa bodo posamezniku predstavljeni nameni, na katere se bo njegova privolitev nanašala.

Kaj lahko z uvedbo ukrepov GDRP pričakujejo naši kupci?

  • Lasten nadzor nad svojimi osebnimi podatki.
  • Enostavno spreminjanje svojih osebnih podatkov.
  • Zahteva za popravek.
  • Zahteva za izbris.
  • Prenos podatkov na drugo podjetje ali ustanovo.
  • Možnost obveščanja o obdelavah podatkov.
  • Izrecne in jasne privolitve za kaj podjetje podatke uporablja.
  • Obveščanje o ponudbi produktov in storitev zainteresiranim kupcem.
  • Manj nepotrebnega obveščanja.

Želite spremembo, prenos ali
izbris svojih osebnih podatkov?

Izpolnite spodnji obrazec.


Z zvezdico (*) označena polja so obvezna.

Zahteva je bila uspešno poslana.
Spremembe bodo obdelane v roku 30 dni od prejema zahtevka.

Oops! Prišlo je do napake pri pošiljanju zahteve.
Zahtevo lahko pošljete tudi preko emaila na [email protected]